• Berichtcategorie:Milieu tips
Afval onze verantwoordelijkheid - Het Spilmans Huusken

Oproep Stichting Kerkepaden Beltrum

Onlangs hebben we voor de tweede keer de prachtige Slingeroute gefietst. De Slingeroute met GPS is eenvoudig te downloaden in de Fietsknoop app door in het menu bij “zoek route” in te geven “Slingeroute”. De Slingeroute volgt voor een groot deel de loop van het riviertje de Slinge. Ook een deel van de Beltrumse Kerkepaden zijn onderdeel van de route. Je fietst in de mooie natuur van de Achterhoek tussen Borculo en Groenlo een route van ongeveer 30 km.

Fietsend over de door vrijwilligers uitstekend onderhouden Beltrumse Kerkepaden kom je bij het Spilmans Huusken. Even verplicht stoppen dus! Het Spilmans Huusken is – naast de vele bankjes die je op de route tegenkomt – één van de uitblaasplekken langs de Kerkepaden (pas hier wel op voor de eikenprocessierups).

Oproep van de Stichting Kerkepaden Beltrum

Afval onze verantwoordelijkheid

Wat opvalt tussen de vele info in het Spilmans Huusken is de oproep van de Stichting Kerkepaden Beltrum over het schoonhouden van de natuur. De Stichting heeft er bewust voor gekozen om langs de Kerkepaden geen afvalbakken te plaatsen. Dit om stortkosten uit te sparen en vrijwilligers niet extra te belasten. Zij kunnen hun tijd beter gebruiken voor het onderhoud aan de 21 km lange Kerkepaden. Compliment voor de vrijwilligers, de paden liggen er keurig bij!

Toch zagen we tijdens onze fietstocht naast één van de bankjes een goed gevulde plastic zak met achtergelaten rotzooi. Het is voor de fietsende toerist toch een kleine moeite een tasje mee te nemen voor het afval van de drankjes en versnaperingen en deze weer mee terug te nemen naar huis. Help de Stichting met het schoonhouden van de Kerkepaden als onderdeel van de prachtige Slingeroute. Help Nederland met het schoonhouden van de natuur.
Laat nooit je rotzooi achter, afval is je eigen verantwoordelijkheid!

Lees ook milieu tip: Helemaal Groen zwerfvuil opruimen

Download hier de Helemaal Groen App