• Berichtcategorie:Milieu tips
Helemaal Groen zwerfvuil opruimen

We hebben de app gedownload van Helemaal Groen zwerfvuil opruimen en ons natuurlijk onmiddellijk aangemeld. Maandag 6 april lazen we het artikel in de Tubantia.
Jammer, dat we niet eerder hebben gehoord van dit prachtige initiatief. We gaan er aan meewerken om de app meer bekendheid te geven.

We realiseren ons heel goed, dat zwerfvuil opruimen niet de oplossing van het probleem is, lees ook onze milieu tip: zwerfafval in bermen. Het probleem is – HET GEDRAG VAN MENSEN – het is toch van de zotte, dat we de rotzooi van anderen uit de natuur moeten halen!

Van de website Helemaal Groen zwerfvuil opruimen
“Met de app van HelemaalGroen wordt meteen via een GPS-koppeling op de kaart zichtbaar waar jij zwerfvuil hebt geraapt. Het motiveert, dat anderen ook actief zijn in dat gebied en het motiveert anderen ook weer door jouw actie te zien. Alleen kun je niet veel, maar samen lukt dat wel: je omgeving  HelemaalGroen kleuren en houden. De app maakt alle acties zichtbaar, van iedereen die zich inzet voor een schone omgeving. Ieder met zijn of haar inzet, met een mooi gezamenlijk resultaat!”

Doe mee!
Doe mee en download de app, ga wandelen en opruimen, laten we met z’n allen het zwerfafval aanpakken en proberen het gedrag van mensen te veranderen.
Wandelverenigingen verzoeken we bekendheid te geven aan de app. Vraag leden de app te downloaden en organiseer zwerfafval-opruim-wandelingen.

Nederland wordt HelemaalGroen!