• Berichtcategorie:Milieu tips
Het gasverbruik omlaag met HR radiatorfolie

Ja, natuurlijk kan het gasverbruik omlaag. We hebben zelf een paar eenvoudige maatregelen genomen, waardoor ons gasverbruik omlaag gaat. Hierna volgt de eerste.

Radiatorfolie
We hebben eigenlijk geen idee of ons huis met bouwjaar 1987 wel of niet een goed geïsoleerde muur heeft. Ook bij een goed geïsoleerde muur is HR radiatorfolie zeker rendabel. We hebben – voor de mooi – gekozen voor radiatorfolie, dat op de achterzijde van de radiator wordt geplakt. Voor € 35,00 (inclusief verzendkosten) hebben we twee pak radiatorfolie met dubbelzijdig kleefband besteld. Ruimschoots voldoende om vijf radiatoren te beplakken. De overblijvende twee radiatoren tegen de buitenmuur zijn te dun en zijn te dicht op de muur geplaatst om er folie achter te kunnen plakken. Een eenvoudige klus – voor bijna iedereen te doen, goedkoop en supersnel terugverdiend.

In de discussie over het plakken van de folie achter de radiator of op de muur mengen we ons niet, beiden zijn rendabel. Esthetisch is folie op de achterzijde van de radiator mooier en bijna niet te zien.
Lees meer op: Daphne verduurzaamt – eindelijk een kinderlijk eenvoudige besparing.

De voordelen van radiatorfolie:
– een eenvoudige klus
– goedkoop in aanschaf
– warmte blijft binnen
– kamers zijn sneller warm
– radiatorfolie is bijna niet te zien
– terugverdiend binnen een jaar

Ja maar ….. ik heb twee linkerhanden. Ok, het is dan wat minder eenvoudig, maar zeker te doen! Doe het voor jezelf!