• Berichtcategorie:Milieu tips
Zwerfvuil opruimen kan leuk zijn

Opruimen kan leuk zijn!

Sinds kort hebben we een Instagram account (overigens inmiddels niet meer).
Al vrij snel zag ik een berichtje van de kapelse_bakfiets en besloot ik hem te volgen, werd terug gevolgd, ik stelde een vraag en kreeg antwoord van Robin Valentijn, zoals later bleek.
Robin ruimt met zijn bakfiets zwervuil op in het buitengebied om zijn woonplaats Kapelle en bij locaties van waterschap Scheldestromen en Staatsbosbeheer in Zeeland.
Lees ook milieu tip: zwerfafval in bermen

Opruimen kan leuk zijn - kapelse_bakfiets

Vrijwilliger gemeente Kapelle

Robin is vrijwilliger bij de gemeente Kapelle voor 20 uur per week. Hij ontvangt daarvoor vrijwilligersvergoeding en heeft de bakfiets van de gemeente in bruikleen gekregen. Kapelle stimuleert burgerparticipatie. Terugkomend op de vraag die ik stelde: vraag mij af, je mag deze rotzooi toch wel gratis storten? Kreeg ik als antwoord: Gooi het bij de buur gemeente in de sloot. Robin kan het afval gratis storten bij de gemeente en zij delen de kosten met het waterschap. Opruimen kan leuk zijn.
Gemeentes in Nederland dit verdient navolging!

Zwerfafval opruimen kan leuk zijn

Wat hieraan vooraf ging

Robin is thuis van de trap gevallen met als gevolg een dubbele hernia en een whiplash. De vrijwilligersbaan van drie dagen in de week is een project dat hij zelf heeft opgezet, een normale baan bij een baas, zat er door zijn ongeval niet meer in. Omdat het zwerafval in zijn omgeving een heel groot probleem werd heeft hij het plan ingediend bij de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Kapelle. Hij verwacht over een jaar het complete buitengebied  te hebben geruimd.

Je kunt bij de pakken (rotzooi) neer gaan zitten, of je pakt de troep aan. Robin doet het laatste. Compliment!