• Berichtcategorie:Milieu tips
Plastic afval opruimen in de natuur

We maken regelmatig een korte of wat langere wandeling in onze mooie natuur. Het plastic zwerfvuil opruimen, is een kleine moeite en eventueel ander zwerfafval rapen we ook op. We nemen een zak en plastic handschoen mee. Een grijphulp om te voorkomen dat je telkens moet bukken, is natuurlijk ook goed bruikbaar.

Ypelo Gemeente Wierden
Niet zo lang geleden (oktober 2019) hebben we een “plastic zwerfvuil opruimen wandeling” gemaakt bij Ypelo in de Gemeente Wierden langs de Doorbraak. Dat viel erg mee, weinig plastic zwerfvuil. Wat we wel vonden waren veel snoeppapiertjes.

Zuna Gemeente Wierden
Eind december hebben we een “plastic zwerfvuil opruimen wandeling” gemaakt bij Zuna ook in de Gemeente Wierden. We liepen vanaf het parkeerplaatsje aan de Zunaweg langs de Midden-Regge richting de N347 en via de Smeijersdijk weer terug. Dat hadden we dus compleet verkeerd ingeschat! Op het verkeerde been gezet door onze eerdere wandeling langs de Doorbraak bij Ypelo. Nog lang niet halverwege liep onze plastic zak over van de aluminium drankblikjes. We vragen ons echt af, wie hier langs wandelen/fietsen. Onvoorstelbaar! Ik denk, dat 10 grote vuilniszakken niet voldoende waren geweest.

Zwerfvuil langs de waterkant

Ja maar …. Het probleem is, dat er veel te veel afval op straat en in de natuur gegooid wordt. Snappen we wel, dat moeten we samen oplossen.
Dit doe je voor jezelf!

Lees ook milieu tip: zwerfafval in bermen

“Plastic is niet het probleem, het gedrag rondom plastic wel” Merijn Tinga