• Berichtcategorie:Milieu tips

Zondagmiddag 29 december 2019 hebben we een wandeling centrum Haaksbergen gemaakt, halfuurtje heen, halfuurtje terug. Een aantal winkels zijn geopend, ook de restaurants en Bakker Bart. Bij de laatste hebben we een kopje cappuccino gedronken en alvast de oliebollen besteld voor oudejaarsavond. Vaak hebben we ons al geërgerd aan het vele zwerfafval in ons dorp. Ik wil er een stukje over schrijven voor op onze website.

Richterstraat glazen (drank)fles in de bosjes

Wandeling centrum Haaksbergen

Vanaf de Hondelink de Richterstraat op is het meteen al raak, in de bosjes ligt een glazen (drank)fles. Iets verderop aan de watersteeg zien we onder de hondenpoepbak van DepoDog een aantal onsmakelijke zakjes gedeponeerd.

Hondenpoepbak aan de Watersteeg

Uit voorzorg voor vuurwerkvandalen heeft de Gemeente de hondenpoepbakken tijdelijk afgesloten. Aan de Richterstraat zien we nog een paar van deze prachtige stillevens.

Stilleven aan de Richterstraat

Hondenbezitters vinden het blijkbaar de verantwoordelijkheid van de Gemeente om de drollen van hun hond op te ruimen en nemen niet de moeite om het in de eigen bak te deponeren of de honden op een hondenuitlaatplaats te laten poepen.

Binnen de bebouwde kom moeten hondenbezitters toch echt zelf de poep van hun hond opruimen!

Klein zwerfvuil aan de Spoorstraat

We lopen verder via de Goorsestraat naar de Spoorstraat het centrum in. Er ligt erg veel klein afval op de stoep en dat is niet alleen van vandaag.

Ik weet niet of de Gemeente Haaksbergen of het daar gevestigde bedrijf verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de stoepen. Wat ik wel heel zeker weet, als ik een winkel/restaurant in het centrum van Haaksbergen zou hebben dan zou ik zorgen voor een schone stoep.

Rotzooi trekt troep aan
Overvolle afvalbak aan de Spoorstraat

De afvalbakken aan de Spoorstraat zijn overvol. Natuurlijk moet de Gemeente de afvalbakken legen tussen Kerst en het weekend erna – helemaal mee eens.
Maar ……. als dat om welke reden dan ook niet gebeurt, is het dan normaal om het afval naast de volle bak te gooien? Rotzooi trekt troep aan!

Creatief met afval Hibbertsstraat

Creatief met zwerfvuil

Je kunt ook een leuke plek zoeken voor je afval zoals; in de bloembak aan de Hibbertsstraat, op een bankje aan de Braak, of creatief deponeren bij een paaltje aan de Markt.

Creatief met afval de Braak
Creatief met afval op de Markt

De Marktsteeg, verbindingsgang tussen Markt en Hibbertsstraat – een ongezellig donker steegje – leent zich uitstekend om snel even je afval te dumpen, er is toch niemand die het ziet.

Gooi afval altijd in een openbare vuilnisbak of neem het mee naar huis. Afval op straat en in het groen vergaat heel traag. Kauwgom vergaat pas na 20 jaar, een aluminium (drank) blikje vergaat nauwelijks.

Afval dump in de Marktsteeg

Onze wandeling centrum Haaksbergen zit erop

Vuilnisbelt Haaksbergen nodigt niet uit voor een wandelingetje in het centrum op zondagmiddag. Wel jammer, dat we zo omgaan met ons dorp – mijn en jullie leefomgeving!

Lees ook milieu tip: zwerfafval in bermen