• Berichtcategorie:Milieu tips
Zwerfvuil opruim wandeling langs de Schipbeek

Schipbeek langs de zandvang

Maandagmorgen 2e Paasdag hebben we onze eerste zwerfvuil opruim wandeling (6 km) gelopen met de app van HelemaalGroen. We zijn heen en terug gewandeld langs de zandvang in de Schipbeek aan de weg tussen Neede en Diepenheim tot aan de Oude Borculoseweg (zie foto), een mooie maar wel koude wandeling. Er lag weinig zwerfafval! De wandeling wordt keurig weergegeven op het dashboard van de app van HelemaalGroen
Zwerafval oogst – kwart plastic tas

Zwerfvuil opruim wandelingen bij Delden

Tussen Delden en Bornerbroek

Zondag 19 april hebben we een mooie zwerfvuil opruim wandeling (6 km) gemaakt tussen Delden en Bornerbroek en natuurlijk hebben we het aanwezige zwerfvuil opgeruimd. Onze auto hebben we geparkeerd op de hoek van de Almelosestraat en de Welbergsweg, vervolgens zijn we over de Welbergsweg richting de zijtak van het Twenthekanaal gelopen. Daar linksaf tot aan de zwaaikom (met tafeltjes en bankjes) en weer terug. Aan de Welbergsweg staat een leuk boekenstalletje waar Sanny voor een paar euro een boek heeft gekocht.
Zwerfafval oogst – halve plastic tas

Lees ook milieu tip: Plastic zwerfvuil opruimen

Zwerfvuil opruim wandelingen langs de Schipbeek

Buursebeek met tripmadam

Zondag 26 april hebben we onze derde zwerfvuil-opruim-wandeling gelopen. Deze keer aan de andere kant van de weg tussen Neede en Diepenheim, daar waar het water de Buursebeek wordt genoemd. Een mooie wandeling, lekker weer en veel bloeiende bloemen langs de beek zoals: reigersbekje, heidespurrie en de tripmadam. We zijn doorgelopen tot aan de brug aan de Deldensestraat en aan de andere kant van de beek weer terug, naar onze schatting zo’n 7a 8 km. Op het bankje op de foto hebben we een plak koek gegeten en veel zwerfafval (blikjes) opgeruimd.
Zwerfafval oogst – volle plastic tas

HelemaalGroen – laten we het samen doen!